Šta je sertifikat bonitetne izvrsnosti?

Sertifikat bonitetne izvrsnosti međunarodne bonitetne kuće CompanyWall, koja posjeduje najveću bazu poslovnih podataka subjekata u Crnoj Gori i regionu, zahvaljujući kojima broji desetine hiljada klijenata koji su ispunili uslove i zaslužili ovu prestižnu potvrdu uspješnog i sigurnog poslovanja.

CompanyWall ima dugogodišnju tradiciju dodjele sertifikata bonitetne izvrsnosti i poslujemo na svim tržištima u regiji (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina). Vršimo sertifikaciju svih poslovnih subjekata koji su zadovoljili neophodne uslove, dok hiljade zadovoljnih klijenata potvrđuju našu lidersku poziciju.

CompanyWall sertifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog rada kompanije
Sertifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

Sertifikat bonitetne izvrsnosti - ogledalo uspjeha!

Sertifikat bonitetne izvrsnosti je službeno priznanje postojanog i sigurnog poslovanja. Istraživanja tržišta pokazuju da nosioci CompanyWall Business sertifikata posluju stabilnije, progresivno ostvaruju održivi uspjeh i prepoznaju se međusobno na nacionalnom i internacionalnom nivou. Firme koje su nosioci sertifikata čine poslovnu mrežu najuspješnijih u Republici Crnoj Gori i regionu, i posluju rame uz rame sa konkurentima iz zemalja centralne Evrope.

Uz usluge bonitetne kuće CompanyWall Business opšte podatke iz APR-a više ne morate samostalno da razvrstavate, oni su sada dostupni nakon svega nekoliko klikova i klijenti ih dobijaju obrađene i spremne za korišćenje. Uz sertifikat bonitetne izvrsnosti dodatna pretraživanja firme više nijesu neophodna jer je sertifikat sam po sebi validna referenca vrhunskog poslovanja nosioca.

Zahvaljujući provjerenoj metodologiji na osnovu koje određujemo bonitetne ocjene i vršimo sertifikaciju, naši klijenti u svakom trenutku mogu da se oslone na podatke koje za njih obrađujemo.

Dok većina bonitetnih kuća u zemlji sertifikuje firme na osnovu opšte dostupnih parametara (npr. firma posluje duže od godinu dana bez dugova), tehnologija CompanyWall Business omogućava precizno određivanje bonitetne ocjene uz potpuno ukidanje proizvoljnih procjena.

U dodjeli precizne ocjene našim klijentima rukovodimo se kriterijumima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, poreska i druga dugovanja, glavna i sporedna djelatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogim drugim. Kriterijume smo postavili slijedeći provjerene metode najvećih bonitetnih kuća, a naši klijenti dobijaju preciznu ocjenu i finansijski izvještaj na koji mogu da se oslone. Taj izvještaj predstavlja savršen portfolio koji se može koristiti u svim poslovnim prilikama.

Značaj sertifikovanja za ekonomsku strukturu Republike Crne Gore

Nezavisna međunarodna bonitetna kuća CompanyWall igra značajnu ulogu za uspostavljanje stabilne i objektivne arhitekture finansijskih podataka u Crnoj Gori. Popularnost bonitetnog ocjenjivanja počiva na jednostavnosti - predstavljanju mnoštva obrađenih podataka jednim simbolom.

Sertifikacija i bonitetni izvještaji doprinose razvoju finansijskog tržišta u zemlji i značajni su za lakše orijentisanje i određivanje preciznijeg finansijskog stanja u zemlji. Pomažu i investitorima da objektivnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Privredni subjekti, ali i državne institucije, sve više se oslanjaju na podatke, bonitetne ocjene i sertifikaciju koju za njih vrši CompanyWall, a značaj naše bonitetne kuće uvjećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih finansijskih proizvoda koji zavise od finansijske sposobnosti partnera i verovatnoće neizvršenja.

CompanyWall metodologija

Svaka analitička kategorija u okviru metodologije se bazira na dokumentaciji koju pripremaju finansijski stručnjaci, da bi se na kraju glasanjem došlo do adekvatnog bonitetnog razreda.

Iako prikupljeni finansijski podaci u velikoj mjeri zavise od nivoa na kom klijent sarađuje sa rejting agencijom, metodologija podrazumijeva širok proces kojim se osigurava sveobuhvatna analiza.

CompanyWall "Know-how" predstavlja autorizovano pravo intelektualne svojine bonitetne kuće CompanyWall.

CompanyWall Metodologiju ukratko čine:

Statična ocjena koja se utvrđuje na osnovu pokazatelja uspješnosti i pokazatelja likvidnosti iz godišnjeg izvještaja.

Dinamična ocjena koja predstavlja promjenljivu vrijednost koju modifikuju varijabilni faktori kao što su:

  • Vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi
  • Broj i ishod sudskih postupaka u kojima je subjekt učesnik
  • Poreska i druga dugovanja
  • Pretežna i sporedna djelatnost
  • Likvidnost
  • Odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru
Metodologiju na osnovu koje se računa bonitetna ocjena utvrđuje rejting komisija koju čine stručnjaci iz relevantnih ekonomskih oblasti

Kristal plaketa - Zlatna bonitetna izvrsnost

Naša "Kristal plaketa" predstavlja prepoznatljivi i prestižni simbol uspjeha i pouzdanosti jedne kompanije u poslovnom svijetu. Ovaj međunarodno priznat brend zlatne bonitetne izvrsnosti krasi svega 3,6% kompanija koje su uspjele da u periodu od poslednje tri godine postignu i, što je mnogo teže - održe najviše bonitetne ocjene na osnovu postignutih rezultata. Plaketa je izrađena od najkvalitetnijeg kristala, savršene je gravure, estetike i dizajna.

Regionalni finansijski savjetnik na našem portalu obezbjeđuje širok dijapazon informacija o desetinama hiljada poslovnih subjekata iz cijelog regiona na teritoriji Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Pregledni i pouzdani obrađeni finansijski podaci kao što su informacije o blokadama, nekretninama u vlasništvu kompanija, vlasničkoj strukturi vaših saradnika i klijenata, sudskim postupcima, vlasničkim strukturama i još mnogo toga sada su samo na klik od vas. Proširenje saradnje na susjedne države i informacije o poslovanju kompanija iz regiona nikada nijesu bili bliže. Pomoću naših pametnih podataka uspostavićete efikasniji upravljački sistem i na taj način otkriti i smanjiti potencijalne rizike, unaprijediti svoje poslovanje korišćenjem pouzdanog izvora informacija i bolje upoznati sadašnje i potencijalne saradnike, kao i konkurenciju.

Sertifikati bonitetne izvrsnosti CompanyWall business

CompanyWall dizajn

CompanyWall pečati – više od autentičnog vizuelnog identiteta

Po pravilima koja su ustanovila najveće svjetske bonitetne kuće, bonitetne ocjene poslovnih subjekata određuju se od najniže - CCC do najviše ocjene - AAA. Bonitetne kuće dodjeljuju sertifikate bonitetne izvrsnosti kompanijama koje su postigle uspjeh oličen u ocjenama od A+ do AAA. Ipak, mnoge bonitetne kuće ne ispunjavaju specifičnu svrhu bonitetnog ocjenjivanja, a zbog neoriginalnog dizajna, na tržištu ne postižu efekat prepoznatljivog vizuelnog identiteta.

Prepoznatljiva CompanyWall grafička rešenja se ističu jedinstvenim dizajnom koji omogućava brzu i laku prepoznatljivost vjerodostojnog brenda i pouzdane bonitetne kuće. Pečati AAA, AA+ i A+ su žig našeg poslovanja koji je zaštićene u Zavodu za intelektualnu svojinu. Originalan dizajn ocjena omogućava brzo prepoznavanje i izdvaja CompanyWall u odnosu na ostale bonitetne kuće. CompanyWall pečati označavaju naš vizuelni identitet i simoblizuju dugogodišnji pouzdan rad naše kuće. Konkurentnom ponudom i autentičnim dizajnom uveli smo nove standarde finansijske analize na crnogorsko tržište.

CompanyWall i pravo intelektualne svojine

U nadležnim državnim i međunarodnim institucijama: Zavodu za intelektualno vlasništvo i EUIPO (European Union Intellectual Property Office) - CompanyWall je izvršio zaštitu svojih obilježja pravom intelektualne svojine. Autorsko pravo na CompanyWall pečat štiti zaštitni znak našeg poslovanja od neautorizovanog korišćenja.

Zaštitom naših grafičkih rešenja i intelektualne svojine na pečatima AAA, AA+ i A+ koje koristimo pri sertifikovanju, nijesmo samo zaštitili autentičan dizajn već mnogo više od toga. Originalna estetika samo je sredstvo za lakše prepoznavanje provjerene usluge i najpouzdanijeg asistenta crnogorskih firmi - CompanyWall.

EUIPO
Zavod za intelektualnu svojinu

Sertifikat bonitetne izvrsnosti pečat AAA

Sertifikat bonitetne izvrsnosti pečat AA+

Sertifikat bonitetne izvrsnosti pečat A+

CompanyWall zadovoljni korisnici

Bonitetnu izvrsnost su uspjele da steknu samo firme koje ispunjavaju visoke standarde poslovne etike i koje su se kroz duži vremenski period pokazale kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje, a neke od njih su lideri crnogorskog poslovnog okruženja: Elektroprivreda Crne Gore, Jugopetrol, Merkator Internacional, Bemax, Voli Trade, Telenor i mnoge druge.

CompanyWall Business dodjeljuje sertifikat bonitetne izvrsnosti poslovnim subjektima koji su ocjenjeni najvišim bonitetnim ocjenama AAA, AA+ i A+.

Bonitetna ocjena AAA Bonitetna ocjena AA+ Bonitetna ocjena A

Sertifikat bonitetne izvrsnosti i in-house poslovanje

Na individualno-potrošačkom nivou CompanyWall Business je izvor izuzetnih poslovnih informacija koji klijentima pruža najbolja rješenja u ispunjavanju zahtjeva modernog tržišta. Najznačajnija usluga koju CompanyWall Business omogućava je sertifikacija najuspješnijih kompanija. Bonitetni izvještaji su svim našim klijentima od velike pomoći za brzu i pouzdanu odluku o sklapanju partnerstava, ali sertifikacija najboljih privrednih subjekata moderno poslovanje podiže na viši nivo.

Nosioci sertifikata bonitetne izvrsnosti nalaze se u samom vrhu domaće privrede i stoje rame uz rame sa najuspješnijim internacionalnim kompanijama.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti otvara vrata za proboj na različita tržišta i olakšava komunikaciju s potencijalnim klijentima. Sertifikovane firme ovim činom stiču kredibilno priznanje odgovornosti i postojanosti.

Na međunarodnom tržištu sertifikat bonitetne izvrsnosti je sastavni dio modernog poslovanja, a sertifikacija u vjerodostojnoim bonitetnim kućama kao što je CompanyWall je najznačajnija referenca uspješnog rada.

Sertifikovane firme ostvaruju prednost i ugled pri odabiru partnera i u odnosu na druge firme
Bonitetna ocjena CompanyWall

Bonitetna ocjena

Skup standardizovanih podataka koji obuhvataju kompletno poslovanje poslovnog subjekta

Finansijski asistent bonitetne kuce CompanyWall

Finansijski asistent

Uvid u kompletne finansijske podatke preduzeća kako bi razdvojili pouzdane od nepouzdanih partnera

Bonitetni izvještaj CompanyWall

Bonitetni izvještaj

Jednostavan i precizan uvid u najvažnije podatke o poslovanju preduzeća

Sertifikat bonitetne izvrsnosti CompanyWall Business

Sertifikat bonitetne izvrsnosti

Potvrda bonitetne kuće CompanyWall o uspješnosti preduzeća i njegovom sigurnom poslovanju